CIRCO Track: Circulaire meubels & interieur (Noord-Holland)

Wil jij met jouw organisatie aan de slag met het circulair (her)ontwerpen van jouw product of businessmodel? Schrijf je dan nu in voor deze CIRCO track!

In de meubel- en interieurbouw branche wordt gewerkt met allerlei materialen die niet altijd gemakkelijk gerecycled kunnen worden. Denk aan schuim, plaatmateriaal, plastics, textiel, lijmen, lakken, glas en metaal. Meubelmakers en interieurdesigners werken in de praktijk namelijk heel veel met samengestelde producten. En dat maakt het lastig om ze individueel te bewerken of te recyclen.

CIRCO biedt een zorgvuldig opgebouwd en gevalideerd trainingsprogramma. Tijdens een driedaagse CIRCO Track maak je kennis met circulaire ontwerpprincipes en business modellen. Je vertaalt dit bovendien direct naar concrete plannen voor je eigen product. Onder begeleiding van ervaren CIRCO trainers en samen met gelijkgestemde makers uit de meubel & interieur industrie is er veel ruimte om inzicht te delen en (keten-)samenwerkingen te vormen of te versterken.

Deze track is bedoeld voor bedrijven en makers in de meubel & interieur industrie uit de regio Noord-Holland die aan de slag willen met het circulair ontwerpen van een product, dienst, of businessmodel.

Aan deze Track doen minimaal 8 en maximaal 15 bedrijven mee. Om de track het best te benutten, zijn per bedrijf twee deelnemers nodig. Bij voorkeur een duo van Creatie (ontwerper of ingenieur) en Commercie (sales, marketing of business development). Er zit veel toegevoegde waarde in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces. Een CIRCO Track gaat namelijk over het (her)ontwerp van je product of dienst én van je businessmodel.

  • Circulair ondernemen biedt nieuwe businesskansen! Je vergroot je concurrentiekracht, je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten.
  • Tijdens de Track werk je samen met ketenpartners, dat maakt je ideeën slimmer én beter uitvoerbaar. Bovendien houd je er mogelijk nieuwe partners aan over.
  • Je gaat intensief aan de slag met ervaren CIRCO trainers die expert zijn op het gebied van circulair ontwerp in jouw branche.
  • Je krijgt toegang tot actuele kennis, concrete tools, en inzicht in (markt)ontwikkelingen.
  • Het bereid je voor op de komst van actuele wet & regelgeving. En je krijgt zicht op mogelijke systeemveranderingen op lange termijn.
  • Je gaat naar huis met een duidelijk en concreet plan voor een circulair product of dienst, dat op korte termijn realiseerbaar is voor je bedrijf.

DATUM & Tijd

woensdag 2 oktober, 16 oktober en 6 november + terugkomdag op 27 november
09:00-13:00

Locatie

MAAK Haarlem

VOEG TOE AAN JE AGENDA

ROUTEBESCHRIJVING