Doe mee

Welke circulaire stap ga jij zetten? Vind hier de juiste ondersteuning.

Doe mee!

Circulaire
businesskansen

Vind de juiste
kennis

Financiering

Ik ben op zoek naar circulaire businesskansen voor mijn onderneming

Wil je circulaire kansen voor jouw onderneming identificeren en verder uitwerken? En ben je bereid hier tijd in te investeren? Dan is een Circular Business Track van Circo interessant voor jou.

Met meer dan duizend deelnemers is CIRCO een bewezen methode die bestaat uit Circular Business Design Tracks voor ondernemers en Circular Design Classes voor creatieve professionals.

Regelmatig starten Tracks die zich speciaal richten op sectoren en ketens van consumptiegoederen. Kijk op de pagina van Circo voor het aanbod voor consumptiegoederen.

Ik ben op zoek naar relevante circulaire kennis

Er is veel onderzoek gedaan naar circulaire consumptiegoederen. We helpen je graag bij het vinden van de juiste kennis.

Vanuit de Transitieagenda Consumptiegoederen worden er regelmatig onderzoeken en verkenningen gedaan. Kijk hiervoor in onze kennisbibliotheek. Ook vind je hier andere belangrijke rapporten, onderzoeken en begrippen terug.

Wil je weten welke grondstoffen schaars zijn en hoe je hier mee om kunt gaan als ondernemer? Bezoek dan de grondstoffenscanner.

Bij de kennis- en innovatieagenda van de circulaire economie (KIA CE) vind je alle ontwikkelingen en programma's op het gebied van kennisontwikkeling.

Voor algemene kennis over de circulaire economie kun je terecht op de Kenniskaarten van Het Groene Brein.

Voor inspiratie en concrete cases is er veel te vinden via Het Versnellingshuis en Duurzaamheid.nl.

Ik zoek financiering voor mijn circulaire onderneming

Het vinden van financiering kan voor een circulaire pionier een grote uitdaging zijn. Daarom heeft Het Versnellingshuis een financiele tool ontwikkeld. Het bevat een selectie van fondsen, regelingen en instellingen waar circulaire ondernemers een streepje voor hebben.

Denk mee

Wil je graag bijdragen aan de transitie naar circulaire consumptiegoederen? Kom dan naar de jaarlijkse Stakeholderbijeenkomst van de Transitieagenda Consumptiegoederen waar je mee kunt praten over de invulling van de transitie.

Ik ben een consument en wil graag meer leren over mijn bijdrage in een circulaire economie

Wat is nu echt duurzaam en circulair? En op welke manieren kan ik als consument bijdragen? Milieu Centraal geeft je praktische tips en vertelt wat het oplevert voor jezelf en het klimaat. Bekijk hier op welke manieren je als consument een bijdrage kunt leveren aan de circulaire economie.

Circulair versnellen met het Versnellingshuis

Circulaire ondernemers zijn de toekomst, maar staan soms ook voor taaie uitdagingen. Ben jij een circulair ondernemer? Het Versnellingshuis Nederland Circulair! is speciaal voor jou opgericht en biedt kosteloos advies.

Waarvoor kun je bij het Versnellingshuis terecht?
Krijg hulp bij het vinden van financiering of vind een overzicht van tools om de mate van circulariteit van jouw organisatie inzichtelijk te maken. Ontvang hulp voor belemmerende wet- en regelgeving en word gekoppeld aan kennisinstellingen, producenten of andere ondernemers.

Denk
mee!

Circulair voor
consumenten

Circulair versnellen

X