Doe mee!
Ook voor jouw onderneming biedt de circulaire economie kansen. Nieuwe businessmodellen, een andere manier van ontwerpen en nieuwe samenwerkingen in de keten zorgen onder meer voor een efficiënter gebruik van grondstoffen. Circulair is de toekomst, dus doe mee!

Goed circulair idee? Doe een subsidieaanvraag

Heb je een goed idee voor een circulair product of dienst? En verwacht je dat je product of dienst binnen 10 jaar klaar is voor de Nederlandse markt? Vraag dan subsidie aan uit de regeling Kennis en Innovatie agenda – Circulaire Economie (KIA CE) via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Deze subsidie komt uit de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie. Het doel hiervan is om primaire grondstoffen met 50 procent terug te dringen in 2030. En een volledig circulaire economie in 2050.

Je kunt subsidie aanvragen als je een circulaire dienst, een product of een proces ontwikkelt in de volgende categorieën:

  • Elektrische en elektronische apparaten
  • Meubels
  • Textiel
  • Verpakkingen en wegwerpproducten (geen plastic)

De maximale subsidie per project is 500.000 euro en is een tender. Dat betekent dat de beste projecten subsidie krijgen. De aanvraag is geopend en loopt nog tot en met donderdag 15 augustus 2024.

Wil je weten waar je aan moet voldoen? Lees meer via de website van RVO.