Jaarlijkse stakeholderevent Transitieagenda Consumptiegoederen 2023

Consuminderen centrale thema tijdens jaarlijks stakeholderevent

Op maandag 18 september 2023 vindt het jaarlijkse stakeholderevent van de Op maandag 18 september 2023 vindt het jaarlijkse stakeholderevent van de Transitieagenda Consumptiegoederen plaats. De Transitieagenda Consumptiegoederen is een initiatief van bedrijven, overheden en branches dat streeft naar een volledig circulaire consumptiegoederen-economie in 2050. In een economie met steeds schaarser wordende grondstoffen en afnemende leveringszekerheid is minder gebruik van grondstoffen van essentieel belang. Consuminderen is dan ook het thema dat centraal staat op deze middag. Wat is consuminderen nu écht? En hoe gaan ondernemers uit verschillende sectoren aan de slag met consuminderen? Dat onderzoeken we samen op 18 september. Natuurlijk is er tijdens het event weer volop ruimte om kennis en verhalen uit te wisselen.

In een informele setting onderzoeken we met elkaar de rol van consumptiegoederen in de We trappen de bijeenkomst af met een  plenaire opening door voorzitter Anne-Marie Rakhorst. Daarna nemen experts (waaronder Paul Schenderling) ons mee in consuminderen. Wat is dit eigenlijk? En hoe zien zij de rol van consumptiegoederen post-groei?

Uiteraard sluiten we af met een netwerkgelegenheid, een drankje en een vegetarische snack. Na een plenaire inspiratie verdelen we ons in deelsessies waar circulaire koplopers uit verschillende sectoren ons meenemen in de praktijk. Hoe kijken zij naar consuminderen en welke praktische stappen nemen zij hierin?  We richten ons op de productgroepen meubels, textiel, elektrische apparaten, verpakkingen. De circulaire koplopers zijn: Hendrik Voortman van VME Retail (wo trendhopper, Budget Home & Liv Like This) (meubels), Daan Weddepohl van Peerby (elektrische apparaten), Paul Hendriks van EOSTA (verpakkingen & verbruiksartikelen) en Sieds Wijnja van Jafix ism Bever (textiel). Uiteraard sluiten we af met een netwerk gelegenheid, een drankje en een vegetarische snack. Laat jij vanuit jouw ervaring als professional of ondernemer ook je stem horen?


Programma

13.00 – 13.30: Inloop

13.30 – 14.30: Plenaire opening

14.30 – 16.30: Deelsessies

16.30 – 17.00. Plenaire afsluiting

17.00 – 18.00: Borrel


DATUM & TIJD

18 september 2023, 13:00 – 18:00

Locatie

Villa Jongerius, Utrecht

VOEG TOE AAN JE AGENDA

ROUTEBESCHRIJVING