Transitiecafé Consumptiegoederen 2024

Een businesscase van niks! Hoe groeien we met minder?

Op donderdag 10 oktober 2024 vindt het jaarlijkse Transitiecafé van de Transitieagenda Consumptiegoederen plaats. Coalities, ketensamenwerkingen en allianties: verschillende koplopers starten samenwerkingen om afvalstromen van bijvoorbeeld e-waste te verminderen. Hoe doen ze dit? En hoe sluit je hier als ondernemer, wetenschapper of beleidsmaker bij aan? Samen werkt het! is het centrale thema van deze bijeenkomst.

In verschillende sectoren starten koplopers samenwerkingen om meubels, apparaten, verpakkingen of andere consumptiegoederen te redden van de afvalstapel. Soms met de keten, soms met andere circulaire ondernemers.

Tijdens het Transitiecafé Consumptiegoederen gaan we actief aan de slag om bestaande samenwerkingen op dit gebied te versterken en nieuwe samenwerkingen te starten. Welke partijen zijn er al bezig en hoe kunnen we aansluiten?

  • Wordt bijgepraat over de laatste ontwikkelingen rondom circulaire consumptiegoederen door Anne-Marie Rakhorst, voorzitter van de Transitieagenda Consumptiegoederen
  • Sluit je aan bij lopende projecten vanuit koplopende partijen in jouw sector
  • Ga nieuwe samenwerkingen aan op het gebied van circulaire consumptiegoederen

Het wordt een actieve middag, waarbij we in werksessies concreet aan de slag gaan met samenwerkingen voor de productgroepen meubels, textiel, elektrische apparaten en verpakkingen & verbruiksartikelen. Natuurlijk is er tijdens de bijeenkomst weer volop ruimte om kennis en verhalen uit te wisselen.

Laat jij vanuit jouw ervaring als circulair professional of ondernemer ook je stem horen? Meld je aan voor het Transitiecafé Consumptiegoederen via deze link.

Let op: Er is een maximumcapaciteit voor deelnemers. We zoeken hierbij naar een goede balans tussen bedrijfsleven, beleidsmakers en wetenschappers zodat we concrete stappen zetten richting de nieuwe economie. Bij te veel aanmeldingen geven we voorrang aan ondernemers. We houden je hiervan op de hoogte.


Programma

13.00 – 13.30: Inloop

13.30 – 14.30: Plenaire opening

14.30 – 16.30: Deelsessies

16.30 – 17.00: Plenaire afsluiting

17.00 – 18.00: Borrel


DATUM & TIJD

donderdag 10 oktober, 13.00 tot 18.00 uur.

Locatie

Villa Jongerius, Utrecht

VOEG TOE AAN JE AGENDA

ROUTEBESCHRIJVING