Doe mee!
Ook voor jouw onderneming biedt de circulaire economie kansen. Nieuwe businessmodellen, een andere manier van ontwerpen en nieuwe samenwerkingen in de keten zorgen onder meer voor een efficiënter gebruik van grondstoffen. Circulair is de toekomst, dus doe mee!

Transitiecafé Consumptiegoederen 2023

Een businessmodel van niks! Hoe groeien we met minder?

Op maandag 18 september 2023 vindt het jaarlijkse Transitiecafé van het consortium Transitieagenda Consumptiegoederen, Versnellingshuis, SDG Nederland, MVO Nederland en Duurzaamheid.nl plaats. Postgroei, consuminderen, regrowth, kortom: we gaan minder goederen consumeren. Wat betekent dit voor het bedrijfsleven en hoe gaan zij hier mee om? En welke ruimte is er voor ondernemerschap in de toekomst?

De organisatoren van dit event – een consortium van experts op het gebied van duurzaamheid – praten je graag omtrent dit thema. Tijdens het Transitiecafé kun je het volgende verwachten: 

  • Buig je over de vraag over hoe je kan groeien met minder onder prikkelende begeleiding van Aniek Moonen (voormalig voorzitter Jonge Klimaatbeweging) en een expertpanel met onder anderen Paul Schenderling en Nancy Bocken
  • Verdiep je in het verleggen van de focus van kwantitatieve groei naar kwalitatieve groei en de rol van consumptiegoederen in dit proces
  • Leer van circulaire koplopers VME Retail, Peerby, Eosta, Jafix.com en Bever over de praktijk van post-groei

Uiteraard sluiten we af met een netwerkgelegenheid, een drankje en een snack. Laat jij vanuit jouw ervaring als professional of ondernemer ook je stem horen? Bekijk het volledige programma op de evenementenpagina of meld je direct aan via onderstaande button!

Datum & tijd: maandag 18 september, 13:00 – 18:00

Locatie: Villa Jongerius, Kanaalweg 64, 3527 KX Utrecht


Presentaties

Alvast in de sfeer komen? Bekijk hier de presentaties van vorig jaar.