Doe mee!
Ook voor jouw onderneming biedt de circulaire economie kansen. Nieuwe businessmodellen, een andere manier van ontwerpen en nieuwe samenwerkingen in de keten zorgen onder meer voor een efficiënter gebruik van grondstoffen. Circulair is de toekomst, dus doe mee!

Save the date: Jaarlijkse stakeholderevent 2023

Op maandag 18 september 2023 vindt het jaarlijkse stakeholderevent van de Transitieagenda Consumptiegoederen plaats. De Transitieagenda Consumptiegoederen is een initiatief van bedrijven, overheden en branches dat streeft naar een volledig circulaire consumptiegoederen-economie in 2050. In een economie met steeds schaarser wordende grondstoffen en afnemende leveringszekerheid is minder gebruik van grondstoffen van essentieel belang. Consuminderen is dan ook het thema dat centraal staat op deze middag. Wat is consuminderen nu écht? En hoe gaan ondernemers uit verschillende sectoren aan de slag met consuminderen? Dat onderzoeken we samen op 18 september. Natuurlijk is er tijdens het event weer volop ruimte om kennis en verhalen uit te wisselen.

In een informele setting onderzoeken we met elkaar de rol van consumptiegoederen in de We trappen de bijeenkomst af met een  plenaire opening door voorzitter Anne-Marie Rakhorst. Daarna nemen experts (waaronder Paul Schenderling) ons mee in consuminderen. Wat is dit eigenlijk? En hoe zien zij de rol van consumptiegoederen post-groei?

Na een plenaire inspiratie verdelen we ons in deelsessies waar circulaire koplopers uit verschillende sectoren ons meenemen in de praktijk. Hoe kijken zij naar consuminderen en welke praktische stappen nemen zij hierin?  We richten ons op de productgroepen meubels, textiel, elektrische apparaten, verpakkingen. De circulaire koplopers zijn: Hendrik Voortman van VME Retail (wo trendhopper, Budget Home & Liv Like This) (meubels), Daan Weddepohl van Peerby (elektrische apparaten), Paul Hendriks van EOSTA (verpakkingen & verbruiksartikelen) en Sieds Wijnja van Jafix ism Bever (textiel). Uiteraard sluiten we af met een netwerk gelegenheid, een drankje en een vegetarische snack. Laat jij vanuit jouw ervaring als professional of ondernemer ook je stem horen?

Wij kijken uit naar een inspirerende bijeenkomst en willen dat jij daarbij bent. De datum alvast in de agenda zetten? Klik dan op onderstaande link.

Datum & tijd: maandag 18 september, 13:00 – 18:00

Locatie: Villa Jongerius, Kanaalweg 64, 3527 KX Utrecht


Presentaties

Alvast in de sfeer komen? Bekijk hier de presentaties van vorig jaar.