Circulaire Ambachtscentra

Het icoonproject ‘Circulaire Ambachtscentra’ richt zich op het realiseren van landelijk dekkend netwerk van circulaire ambachtscentra in 2030. Met als doel hergebruik en reparatie in Nederland te bevorderen. Een circulair ambachtscentrum combineert de functies van een milieustraat, kringloopwinkel en reparatiewerkplaats, waardoor spullen en materialen langer in gebruik blijven en onnodig storten en verbranden wordt voorkomen. Na het succes van de prijsvraag en subsidieregeling in 2019 en 2020, wordt er in 2021 een opnieuw een subsidieregeling opgesteld om enthousiaste gemeenten financieel te ondersteunen bij het realiseren van een circulair ambachtscentrum. Na een start bij 32 gemeenten zijn er 59 gemeenten aan de slag met een circulair ambachtscentrum in 2021.

Binnen het transitieteam werken we samen met bedrijven, wetenschappers, overheden en anderen aan concrete pilots en onderzoeken voor een circulaire economie. Deze praktische inslag zet in mijn beleving zoden aan de dijk!

– Antoine Heideveld
Doe mee!
Ook voor jouw onderneming biedt de circulaire economie kansen. Nieuwe businessmodellen, een andere manier van ontwerpen en nieuwe samenwerkingen in de keten zorgen onder meer voor een efficiënter gebruik van grondstoffen. Circulair is de toekomst, dus doe mee!